Over het Roer

In 2003 is Adviesbureau het Roer ontstaan als stichting vanuit Gezondheidscentrum de Roerdomp als dienstverlener voor bedrijfsfysiotherapie in een vitaliteitsprogramma. Sindsdien leveren wij al mooie resultaten op vitaliteit en verzuim. Vanaf 2013 hebben wij onze vleugels uitgeslagen en hebben we ons verder ontwikkeld.


De afgelopen 10 jaar hebben we talloze organisaties verder geholpen. Van kleine ondernemingen tot grote organisaties. We richten ons niet meer alleen op bedrijfsfysiotherapie en ergonomie (fysieke klachten), maar ook op mentale klachten zoals stress en een burn-out. Daarnaast leveren we diensten op het gebied van leefstijl, vitaliteit en preventie. 


Het grote voordeel van vitaliteit voor een organisatie is de kostenbesparing. Het is veel effectiever om een medewerker binnen een organisatie te helpen dan dat een medewerker in de reguliere zorg belandt en weken verzuimt. Daarnaast voelen medewerkers zich gewaardeerd en staat het belang van vitaliteit voor goed werkgeverschap.

Wij hebben een passie voor mens, gezondheid en werk.'Gelukkige en vitale mensen maken de wereld beter'

Ontdek de organisaties die wij hebben geholpen

null                            nullarbo werkplek controle het roer                    nullnullnullnull    null    nullnullnull             null      null


nullnull


null    null null


    null   null


null   nullMeer weten over onze aanpak?

Toonaangevend in gezond werken

Al jaren zijn wij trots onderdeel binnen organisaties bij verzuim en ter preventie. In het boek 'Gezond door werken: een integrale benadering van verzuimmanagement ' van HR healthmanagement expert Marcel Reijmerink staat beschreven hoe wij onderdeel uitmaken binnen een organisatie om gezond te werken.


Ons vitaliteitsprogramma bestaat uit bedrijfsfysiotherapie, leefstijlbegeleiding, werkplekonderzoeken en workshops (voorlichting). 

Het Roer als onderdeel ter preventie van mentale klachten

Na het boek ''Gezond door werken' ontstond het verzoek om meer over het thema burn-out te delen. Renze Sanberg (Psychosomatische Fysiotherapeut en mede-eigenaar van Adviesbureau het Roer) schreef een stuk over stress en burn-out in het boek: 'Opperdepop: inzichten over stress, burn-out en werkgeluk'.


Veel mentale klachten starten met fysieke klachten. Een fysiotherapeut en leefstijlcoach spelen een belangrijke rol om deze klachten te herkennen en hier vroegtijdig op in te spelen.


Nieuwsgierig hoe wij jouw organisatie kunnen ondersteunen? Laten we kennismaken.

Til de vitaliteit van jouw organisatie

naar het volgende niveau

Samenwerkingspartner met Etop Advies

Etop is een autoriteit op het gebied van Arbo advies. Het Roer voert onder andere trainingen, opleidingen en werkplekonderzoeken uit in opdracht van Etop. Samen staan wij voor onafhankelijk en professioneel advies.