Vitale en gezonde medewerkers

Ontdek onze expertise en diensten

Als organisatie is vitaliteit en gezondheid een belangrijk onderdeel voor goed werkgeverschap. Een organisatie is meer dan alleen het werk. Het kantoor verschuift van een werkplek naar een ontmoetingsplaats waarbij er aandacht is voor vitaliteit en gezondheid van medewerkers. Gezonde werknemers zijn immers gelukkiger, productiever en verzuimen minder.


Het Roer richt zich op fysieke en mentale vitaliteit. Met een brede kijk op gezondheid. Wij werken vanuit de visie van positieve gezondheid. We kijken verder dan alleen de lichamelijke kant van gezondheid, maar ook aan het aanpassingsvermogen, eigen regie, welbevinden, veerkracht, participatie en zingeving. De aandacht ligt niet op wat iemand niet meer kan. Het gaat erom wat iemand juist wel kan. 

Gezonde en vitale medewerkers

Toonaangevend in gezond werken

Al jaren zijn wij trots onderdeel binnen organisaties bij verzuim en ter preventie. In het boek 'Gezond door werken: een integrale benadering van verzuimmanagement' van HR health management expert Marcel Reijmerink staat beschreven hoe wij onderdeel uitmaken binnen een organisatie om gezond te werken.


Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Lees dan verder.

Dit levert het juiste gezondheidsprogramma op:

  • Duurzame inzetbaarheid
  • Voorkom langdurig verzuim
  • Minder kosten
  • Gezondere medewerkers
  • Positieve bedrijfscultuur
  • Aantrekkelijk & goed werkgeverschap
  • Creëer bewustwording en stimuleer gezond gedrag
  • Vroegtijdig herkennen van mentale klachten
  • Individuele gezondheidseffecten
  • Borging door de juiste nazorg

In 3 stappen een vitale organisatie

Neem contact op

Vrijblijvend advies

vitale en gezonde werknemers

Starten met vitaliteit

Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.

Neem contact op

Onze diensten

fysieke vitaliteit bedrijfsfysiotherapie

Bedrijfsfysiotherapie

Snel en laagdrempelig inzetbaar. Op locatie en online. Voor het behandelen en voorkomen van fysieke klachten. Met oog voor het werk, psychische klachten en persoonlijke aandacht. Bedrijfsfysiotherapie is zeer geschikt voor een fysiek fitte organisatie en goed werkgeverschap. 
check werkplekonderzoek arbo

Leefstijlbegeleiding

Een gezonde leefstijl leidt tot minder fysieke en mentale klachten. Persoonlijke aandacht voor de leefstijl van de medewerker is de manier om verzuim te voorkomen en vroegtijdig te signaleren. Leefstijl begeleiding is een nieuwe trend en de interventie voor een vitale en gezonde organisatie.

Werkplekonderzoek

Een werkplekonderzoek is geschikt bij medewerkers met klachten of ter preventie. Werk speelt een grote rol bij klachten. Een werkplekonderzoek kan inzicht geven in werk gerelateerde klachten en de relatie met het werk. Na het werkonderzoek ontvangt de medewerker en uw organisatie advies op maat.
workshop preventie stress ergonomie

Workshops

We bieden diverse workshops aan op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Zoals: fysieke belasting, ergonomie, stress, ontspanning, voeding en slaap. De workshops kunnen ingezet worden voor inspiratie, bewustwording of ter preventie. Ook maatwerk is mogelijk. Met aandacht voor nazorg.

Start vandaag nog met een vitale en gezonde organisatie. Vul het formulier in

voor vrijblijvend advies